TÉMÁK, Kategóriák

Amit tudnia kell a furunkulus okairól és gyógynövényes kezelési lehetőségeiről

638
HOZZÁSZÓLÁS:

A furunkulusokat, a keléseket leginkább a Staphylococcus baktérium okozza. A kórokozó mfurunkulus-keles-02egtapad egy szőrtüszőn, és vörös dudorokat okoz, melyek a fertőzés fokozódásával lassan teli lesznek sárga gennyen. A furunkulusok, kelések sokszor csoportosan jelentkeznek azáltal, hogy a baktériumok túlságosan elszaporodnak egy adott helyen. Amennyiben másik szőrtüszőt is fertőzés ér, akkor úgynevezett karbunkulusról beszélünk, azaz több egymás melletti furunkulusról, melyek átmérője súlyosabb esetben, akár 5 cm is lehet.
A furunkulus legtöbbször a nyak hátsó részén, a lágyékban és a hónaljban jelentkezik, mivel a nyirkos helyek, a Staphylococcus számára a legjobb szaporodási környezetek. A szemben kialakuló árpa is, egyfajta kisméretű furunkulus, mely ebben az esetben a szempilla tüszőjén jelenik meg.

Hogyan kezelhetjük?

A fertőzés terjedése ellen, jól mossuk meg a fertőtlenítő szappannal, az érintett bőrfelületet, csak súlyosabb esetben alkalmazzunk antibiotikumot. Ha a furunkulus már megjelent, úgy gyógyszerek nélkül nem igazán lehet elpusztítani, a betegség lefolyása során a természetes anyagok hatékonyabbak, káros hatásoktól mentes megoldást jelentenek, a gyógyszerekkel szemben.{module Adsense}A keléseket ne nyomjuk kis, mert a betegség tovaterjedését idézhetjük ezzel elő. Párakötéssel, a kelés beolvadása elősegíthető, ezzel a fájdalmakon is enyhíthetünk. Nagyobb kelések esetén, forduljunk orvoshoz.
A furunkulust leginkább a higiénia hiánya, az elhízás illetve a fokozott izzadás idézi elő. Az ekcémás betegek és a cukorbajjal küszködöknél, nagyobb a kialakulásának kockázata, mivel szervezetük kevésbé áll ellen ennek a baktériumnak.

Gyermekláncfű

A kínai orvosok már az ókori idők óta alkalmazták a gyermekláncfüvet megfázás, tüdőgyulladás, hörghurut, májgyulladás, fekélyek, furunkulus, elhízás, fogfájás, viszketés és belső sérülések kezelésére. Az apróra vágott növényt dunsztkötésben mellrák gyógyítására alkalmazták. A hagyományos indiai ajurvédikus orvosok is hasonlóképpen használták.

Görögszéna

Kitűnő lágyítószer, ezért majd a ganatra, illetve olyan daganatokra, mint a furunkulus, karbunkulus vagy különböző tumorok, a magjából készített termékek, kiválóan gyógyítanak. Zsályával keverve, toroköblítőként használhatjuk gyulladásoknál.

Orbáncfű

Furunkulus és egyéb gennyesedések, aknés pattanások ellenszere. A füves cserjés helyeken, erdőszéleken, árokpartokon termő évelő növény, kiválóan gyógyítja a különböző bőrön megjelenő betegségeket. Az orbáncfű virágaiból, kiváló minőségű olajat készítenek.

Furunkulus esetén tilos:

Az alkoholfogyasztás, mivel elősegíthetik a baktériumok szaporodását, illetve a keletkezett furunkulusok felsértése.

638
HOZZÁSZÓLÁS:
loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!

TÉMÁK, Kategóriák

Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

LoginElfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]