TÉMÁK, Kategóriák

Immunerősítés a természet erejével

567
HOZZÁSZÓLÁS:

Szervezetünknek szüksége van a vitaminok és ásványi anyagok állandó, kiegyensúlyozott bevitelére, a betegségekkel, baktériumokkal és vírusokkal küzdő immunrendszer megfelelő működéséhez. immunerosites-02

Jó pár tényező kedvezőtlen hatással van az immunrendszerre, úgymint a nehézfémek okozta mérgezések, a túlzott koffein és alkohol fogyasztása, a dohányzás illetve a levegőszennyezés.

Ásványi anyagok és vitaminok hiánya – Példával

A cink az immunrendszer számra jelentős tápanyag, melynek hiánya következtében, a szervezet védekezőrendszere meggyengülhet. A tökmag, az osztriga és a sovány marhahús kiváló cinkforrásunk. Néhány kutatás bizonyította azt is, hogy az idősek immunrendszerét, egyes multivitaminok is megerősíthetik.

Különböző vitaminok hiánya esetén különböző betegségeknek adunk esélyt. B12-vitamin hiánya következtében, olyan fertőző betegségekkel, mint a tuberkulózis, kevésbé áll tud védekezni a szervezet. B12 vitamint, tojásban és húsokban, illetve dúsított gabonafélékben találunk.

Az erős immunrendszer feltétele, hogy a szervezet megkapja az összes számára szükséges tápanyagot!

Angyalgyökér, angyalfű

A hegyvidéken és vízpart mentén növő angyalgyökér vagy angyalfű leveléből, kiváló erősítő tea főzhető. Tudnunk kell még, hogy vizelethajtó és emésztőszervrendszert serkentő hatása is van. Általános erősítésre 1 liter vízben 5-7 csipetnyit főzzünk fel a megszárított levelekből és napi 3-4 alkalommal fogyasszunk belőle 2 dl-t alkalmanként. Az angyalgyökér hatóanyagai: illóolaj, keserűanyag, cseranyagok.

Apróbojtorján, párlófű

A hűvösebb tájakon, erdők szélén, erdei tisztásokon és vágásokban, bokros helyeken, patakok partján megtalálható apróbojtorján, immunrendszer erősítőnek kiváló. 5-6 csipetnyit főzünk fel a megszárított virágos-leveles részéből, 1 liter vízben. Napi 3-4 alkalommal igyunk belőle 2 dl-t alkalmanként. Emellett az egyik legjobb gyógyítója az emésztési szervek és légzőszervek betegségeinek. A párolófű hatóanyagai: glikozid-szerű keserűanyag, kovasav, illóolaj, cserzőanyag és különféle savak.

Csalán

A száraz csalánlevélből 1 liter vízben 5-6 csipetnyit főzünk fel. Naponta 3-4 alkalommal igyunk belőle 2 dl-t alkalmanként. Nemcsak erősítő, a legtöbb belső szervet gyógyítja. A csalán jó a magas vérnyomásra, cukorbajra, sűrű vérre, köhögés csillapítóként egyaránt. A csalán hatóanyagai: glikozidok, cseranyag, gyanta, hangyasav, ecetsav, hisztamin, B-és C-vitaminok.

Fekete üröm

A fekete üröm, kertek és művelt területek körül, árkok partján és földutak mentén, fasorok alatt termő gyógynövény, melyet a népi gyógyászatban nemcsak erősítőként, de görcsoldóként, epilepsziára és hisztériára is használták. Ma már ismerjük étvágyjavító, görcscsillapító, epeműködést serkentő, bélféregűző hatásait is. Egyes helyeken fűszerként is használják. Immunrendszer erősítőnek 1 liter vízben a megszárított, virágos-leveles részéből 4-5 csipetnyit felfőzünk és napi kétszer igyunk belőle 1-2 dl-t. A fekete ürömmel legyünk óvatosak, mert erős hatású növény. A fekete üröm hatóanyagai: illóolaj, csranyag, inulin, gyanta stb.

Ginzeng

A ginzeng az emberi, és állati szervezeteknek egyaránt serkenti az immunrendszerét. Nagyobb munkára készteti a fehérvérsejteket, amelyek megölik a betegségeket okozó mikroorganizmusokat. Ösztönzi az interferonnak, a test vírusfertőzésekkel szembeni ellenálló képességét növelő saját kémiai anyagának, valamint a bakteriális és vírusfertőzésekkel küzdő antitesteknek a termelését.

Orosz kutatók, egy 15 évvel ezelőtti kísérlet során, 1500 gyári munkásnak adtak napi 4 milligram ginzenget. Összehasonlítva azokkal akik nem kapták a növényből készült kivonatot, a ginzengszedők jelentősen kevesebbet hiányoztak, megfázás, torokgyulladás, influenza, hörghurut vagy léguti fertőzések okán. Az orosz űrhajósoknak is adtak ginzenget még korábban ami az állóképességük fokozta.

Kálmos

Vízinövény, melynek gyökértörzse gyógyhatású. Nemcsak erősítő, hanem étvágyjavító, emésztést serkentő és vértisztító hatása is van. Erősítőnek 6-7 csipetnyit főzünk fel, 1 liter vízben a megszárított, összevagdalt gyökértörzsből jó két percig és napi2-3 alkalommal igyunk egy teásbögrényit. A kálmos hatóanyagai: illóolaj, nyálka, cseranyag, keményítő.

Nyúlszapuka, réti nyúlhere

A növény lejtőkön, sziklagyepeken és homokon fordul elő leginkább. A nyúlszapuka virágos-leveles föld feletti részéből főzött tea erősít, vese-, hólyag-és cukorbetegségeket gyógyít. Erősítőnek 6-7 csipetnyit főzünk fel , 1 liter vízben a megszárított növényből és napi 3-4 alkalommal igyunk belőle 2 dl-t alkalmanként. A réti nyúlhere hatóanyagai: szaponin, fehérje, cseranyag.

Mezei árvácska

A mezei árvácska füves helyeken, fasorok mellett, ritkásabb erdőkben és művelt területek szélén, parlagon élő gyógynövény, mely erősítőnek kiváló. Virágos, föld feletti részéből 6-7 csipetnyit főzzünk fel 1 liter vízben és napi 4-5 alkalommal fogyasszunk belőle egy teásbögrényit. Teájának, vérnyomáscsökkentő, vértisztító és nyálkaoldó hatása is van. A növény hatóanyagai: violakvercitrin tlavonglikozid, cukor, kvercitin aglikon, violanin antocián glikozid, savak, szalicilsav-metilészter, illóolaj.

Vasfű, uborkafű

Réteken, füves helyeken, árok és folyópartokon élő gyógynövény, melynek teája erősítő, étvágyjavító, üdítő, szamárköhögést csillapító, hörghurutot gyógyító, illetve máj- és epebántalmakat megszüntető tulajdonsága van. A vasfű leveles szárából, 1 liter vízben csipetnyit főzzünk fel és naponta 4-5 alkalommal igyunk belőle 2 dl-t alkalmanként. A vasfű hatóanyagai: keserüanyag, csersav, glikozid, cukor, emulzin nyálka, invertinenzim, szaponin és illóolaj.

Borbolya

A borbolya a fertőzések ellen az immunrendszer működésének serkentésével erősíti. Tudományos vizsgálatok kimutatták, hogy aktiválja a makrofágokat, a fehérvérsejteket, amelyek elpusztítják a kórokozó mikroorganizmusokat.

Fehérmályva

Mocsaras területek, ingoványos, vizenyős réteken, csatornák és árokpartok mentén élő növény. Egy nemrégiben végzett kísérletben kimutatták, hogy a fehérmályva növeli a fehérvérsejtek betegségokozó baktériumokat pusztító képességét. Az eredmény azt sugallja, hogy sebesülések és emésztőrendszeri fertőzések kezelésére is alkalmazható gyógyfű.

A növény gyökeréből édes főzetet készíthetünk. Egy csészényi vízben, 5-6 csipetnyi apróra vágott vagy elmorzsolt gyökeret 10-15 percig lassan forraljunk fel. Naponta legfeljebb 3 pohárral igyunk belőle.

Zabpehely

A zabpehelyben lévő béta-glukánok azzal serkentik szervezetünk immunrendszerét, hogy felgyorsítják a bakteriális fertőzésekre adott válaszát. A folyamat lényege, hogy a béta-glukánok aktiválják a szervezetünkben lévő makrofágokat (fehérvérsejteket), melyek szerepe a szervezetben, a gombák és a baktériumok megsemmisítése.

Azzal kapcsolatban is folynak ígéretes kutatások, hogy a béta-glukán, a rákos sejtek elpusztításában, illetve a vér koleszterintjének csökkentésben, milyen módon játszik szerepet.

Kókusz

A kókuszban megtalálható zsírnak a fele laurinsav. Miután a laurin bekerül a szervezetünkbe, monolaurin válik belőle, amelyről tudjuk, hogy vírus- és baktériumellenes anyag. Mary Enig kutató, kiváló biokémikus, rengeteg publikációt megjelentett, a kókuszban megtalálható laurinsav, víruspusztító és baktériumgyilkoló hatásairól. Ezekből a hatásokból egyértelműen, szervezetünk immun rendszerének megerősödése következik. Mary Enig bizonyította azt is, hogy a kókuszban található telített zsírsavnak, nincs károsító hatása a szívünkre, mint ahogy ezt korábban sokan állították.

Pisztácia

A sótlan pisztáciának nagyon magas a kálium-nátrium aránya, ami segít fenntartani a szervezet vízháztartását és normalizálni vérnyomásunkat. A pisztáciában emellett jelentős mértékű E-vitamint is van, amelyről tudjuk, hogy hatékony antioxidáns, így serkenti az immunrendszert. Ami a pisztácia mellett többletként megjeleni, hogy a benne lévő E-vitamin nagyrészt gamma-tokoferol formában található meg, melynek több pozitív hatása van, mint a gyakoribb alfatokoferolnak, ami az étrend-kiegészítő többségében van benne. A pisztáciamag kivonatról, egy kísérletben már kimutatták, erőteljes vírusölő hatását.

Kendermagolaj, GLA

A kendermagolajban levő omega-6 zsír a GLA, tudományos nevén gamma-linolénsav, melyből szervezetünk soha nem kap elegendőt. A GLA egyébként, a ligetszépe olaj és a borágó olaj fő alkotóeleme is, nagyon hasznos a menstruáció előtti panaszok enyhítésében. Szervezetünk elő tudja állítani, de nem állít elegendőt elő. A kendermagolajban kb. 2%-nyi a GLA, és lényegében a kendermag az egyetlen ehető mag, amely GLA-t tartalmaz. A GLA az immunrendszer erősítésében és a jó vérkeringésben egyaránt kulcsszerepet játszik.

Gyenge immunrendszer esetén nem ajánlott fogyasztani:

Cukros ételeket, állati eredetű zsírokat, alkoholt, koffeint és finomított szénhidrátokat.

567
HOZZÁSZÓLÁS:
loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!

TÉMÁK, Kategóriák

Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Login



Elfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!



Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]